Στο Vintage εδώ και 19 μήνες κάθε ένα ποτήρι κρασί που φέρνουμε στο τραπέζι σας έχει σερβιριστεί με τη μέθοδο Coravin, χωρίς να έχει ανοιχθεί η φιάλη. Γιατί κάθε ποτήρι κρασί που απολαμβάνετε είναι για μας το ίδιο σημαντικό, είτε είναι το Chateau Latour του 2003, είτε τα Παλαιά Κλήματα του Παπαϊωάννου του 2010, είτε είναι το Chateau Angelus του 2005, είτε το Γη & Ουρανός του Θυμιόπουλου του 2013, είτε είναι το The Armagh του Jim Barry του 2000 είτε το Nostos Syrah του Μανουσάκη του 2010, είτε είναι το Clos De Vougeot – Grand Cru του Meo Camuzet του 2008 είτε η Λημνιώνα του Ζαφειράκη του 2012, είτε είναι το Chateau D’ Yquem του 1990, είτε το Μοσχάτο Ρίου του Παρπαρούση του 2010, είτε είναι το Cortone Charlemagne – Grand Cru του Bonneau du Martray του 2007 είτε το Athina – Santorini της Αθηνάς Τσώλη του 2014.
Για ποιο λόγο θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε με διαφορετικό σεβασμό ένα ποτήρι κρασί που κάνει 5ευρώ και ένα κρασί που κάνει 360ευρώ; Για ποιο λόγo θεωρούμε αυτονόητο ότι εκείνο των 360 θα πρέπει να είναι σε ιδανικές συνθήκες και δεν σκεφτόμαστε το ίδιο και για εκείνο των 5; Το Coravin μας δίνει τη δυνατότητα να διασφαλίσουμε ότι το ποτήρι κρασί που κρατάτε στο χέρι σας έχει τα αρώματα και τη γεύση που θα είχε εάν ανοίγαμε κάθε φορά μια καινούργια φιάλη για να σας σερβίρουμε.
Γι αυτό και όταν κάποιοι φιλοξενούμενοι μας ρωτάνε «τι έχετε ανοιχτό σε ποτήρι;” η απάντησή μας είναι «δεν έχουμε τίποτα ανοιχτό». Ή όταν κάποιος πριν παραγγείλει ένα ποτήρι ρωτήσει «από πότε την έχετε ανοιχτή τη φιάλη» απαντάμε με χαμόγελο «δεν την έχουμε ανοίξει». Γιατί από την πρώτη μέρα που αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε πρώτοι το Coravin πιστεύουμε ότι το Coravin δεν είναι μόνο για τα “μεγάλα κρασιά” αλλά γιά όλα τα κρασιά. Κι αυτό κάνουμε.