Google Starts Giving A Ranking Boost To Secure HTTPS/SSL Sites

Με τη νέα αλλαγή στον Chrome, οι χρήστες παίρνουν ένα σινιάλο ασφάλειας. Με ένα πολύ εμφανές σημάδι  “Χ” θα μπορείς να καταλάβεις αμέσως ότι η σελίδα δεν έχει αυθεντικοποιηθεί από κάποιον τρίτο, συνεπώς μπορεί να είναι επισφαλής. Με αυτόν τον τρόπο η Google υποστηρίζει δυναμικά, για άλλη μια φορά, την ασφάλεια και την κρυπτογράφηση των πάντων στο internet. Άλλωστε, η αυθεντικοποίηση κάποιου site δε διασφαλίζει μονάχα το να μην υποκλαπούν προσωπικά δεδομένα του επισκέπτη. Επιβεβαιώνει επίσης, ότι η συγκεκριμένη σελίδα είναι η αληθινή και όχι κάποια ψεύτικη αντιγραφή της γνήσιας που θέλεις να επισκεφτείς.

image

Εδώ λοιπόν, έρχονται τα πρωτόκολλα ασφαλείας, όπως για παράδειγμα τα SSL. Το SSL ουσιαστικά κρυπτογραφεί τα στοιχεία του κάθε χρήστη με μια μαθηματική διαδικασία, κωδικοποιώντας και αποκωδικοποιώντας πληροφορίες. Η κρυπτογράφηση αυτή εξασφαλίζει ότι μονάχα ο παραλήπτης της πληροφορίας θα μπορεί να τη διαβάσει. Η αυθεντικοποίηση είναι μια διαδικασία πιστοποίησης των στοιχείων κάποιου site και πραγματοποιείται από εξουσιοδοτημένη εταιρεία, μετά από έλεγχο. Με την αυθεντικοποίηση το site αλλάζει από ‘http’ σε ‘https’ και αποκτά το πράσινο λουκετάκι.

Στη CDL υποστηρίζουμε το Let’s Encrypt, ένα open source SSL πιστοποιητικό! Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε ακριβώς την λύση στο πρόβλημα σας.

Θέλετε να πάμε παραπάνω;
επικοινωνήστε μαζί μας!ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ή τηλεφωνικά στο 215 215 1245

image

Ακολουθήστε μας
Διαδώστε